Nå kan vi fylle kirkene!


– Et stort og rungende jubelrop fra meg, sier Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. Lørdag 25. september kl 16.00 oppheves de nasjonale smitteverntiltakene i kirken, som i samfunnet forøvrig.

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum er glad for å endelig kunne fylle kirkene.

 

 

På pressekonferanse 24. september varslet regjeringen at de nasjonale smitteverntiltakene oppheves. Samfunnet går over til en hverdag med økt beredskap. Det betyr at kirken kan fylles som før. 

Ser frem til vanlige gudstjenester

– Et stort og rungende jubelrop fra meg! Jeg gleder meg til fullstappede julekonserter og noe så spesielt som helt vanlige gudstjenester, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum.

På grunn av smittevernregeler har mange familier utsatt dåp og bryllup, og begravelser har blitt gjennomført med antallsbegrensninger. – Smitteverntiltakene har vært tunge, og kanskje aller tyngst i forbindelse med begravelse. At samfunnet nå åpner, gjør det mulig å invitere med mange flere på livets store merkedager, sier kirkerådslederen. 

Takker kirkens medarbeidere

Kirkerådslederen vet at kirkens medarbeidere har gjort mye for at kirken har holdt åpent og invitert gjennom hele pandemien. – Jeg vil gjerne rette en takk til alle frivillige, folkevalgte og ansatte i kirken som har strukket seg langt for å holde kirken åpen på en trygg måte.

Ingen antallsbegrensninger

Alle smittevernsreglene om arrangementer er avviklet. Covid-19-forskriften har blant annet presisert krav om avstand, antallsbegrensninger og plikt til å registrere. 

Kirkerådslederen gleder seg til en kirke uten begrensninger. – Jeg håper vi nå kan legge alle antallsbegrensninger og avstandsregler på hylla og se frem mot en julefeiring uten begrensninger, avslutter Gunleiksrud Raaum. 

Foto: Kolonihaven/Den norske kirke

Tilbake